Wie?

Mijn naam is Lieke Boucneau, een 30-jarige communicatie- en paardenspecialist. Samen met mijn lieftallige dressuurpaarden ben ik te vinden in het gezellige Herk-de-Stad.

 

Als kind wilde ik twee dingen: boeken schrijven of professioneel 'paardrijder' worden. Het ene waarschijnlijk nog onrealistischer dan het andere (bepaal zelf maar welk van de twee). Ik was dan ook enorm trots op mijn literair werk van zeer hoogstaand niveau: "de prinses en de wekker", dat zo'n twee pagina's telde. Maar voor wie het nog niet wist: een boek schrijven is heel wat meer dan dat en kost daarnaast nog een berg geld.

Lieke Boucneau van Equi Marketing

Gelukkig kwamen er door de jaren heen wel wat betere ideeën opborrelen.
Schrijven en paardrijden zijn nog steeds wat ik het liefste doe. En dat heeft mij, en jou blijkbaar ook, tot hier gebracht. Ik help je met het schrijven van jouw paardenverhaal. Of het nu een webtekst is, een blogpost, een bericht op social media of een ode aan jouw favoriete paard, ik haal steeds mijn beste pen voor je boven. En ook mijn camera, want naast teksten die bij je passen, zorg ik ook graag voor leuke beelden die jouw verhaal nog sterker maken.
Uiteraard kan je bij mij ook terecht voor het nodige advies om jouw marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen. Of gewoon een leuke fotoshoot van jou en je paard!

 

Waar het allemaal begon …


Als 5-jarige kleuter op manegeles natuurlijk! En vele jaren later kocht ik mijn eerste paard. Een aansluiting bij de LRV volgde en ik kreeg de wedstrijdkriebels (stevig) te pakken. Eén paard werden er twee en twee paarden werden er drie.

 

Communicatiewetenschappen en een stage bij Equitime en BWP

 

Naast de vele uurtjes te paard, zat ik ook heel wat uren met mijn neus in de boeken en studeerde ik voor een Master Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Dat ik mijn stage zou lopen bij BWP en Equitime was niet echt een verrassing. Ik schreef er artikels voor de website, verzorgde de wedstrijdverslaggeving, was aanwezig op events en redigeerde en schreef voor het tijdschrift Equitime. Ook na mijn stage bleef ik buiten mijn uren aan de slag voor BWP en verzorgde ik de copy voor onder andere dit artikel over de laatste jong BWP-dag.

 

De bedrijfswereld verkennen

 

Na het behalen van mijn masterdiploma besloot ik mijn kennis nog wat uit te breiden. Ik behaalde ook een BANABA in Advanced Business Management en besloot om de wijde bedrijfswereld in te trekken. Ik ging aan de slag bij onder andere Telenet en Group Claes en deed kennis op die ook voor de paardenwereld van onschatbare waarde zijn.

 

Communicatie- en marketing specialist


Ondertussen ben ik aan de slag als communicatie- en marketing specialist bij een groothandel in de voedingsindustrie. Wat doe ik daar precies? Letterlijk alles! De communicatie van A tot Z. Van copywriting tot online marketing tot fotografie en fotobewerking en tot het maken van reclamebladen.

 

En nu?

Naast mijn vaste job als communicatie- en marketingmedewerker wil ik graag mijn kennis inzetten om bedrijven en particulieren in de hippische sector vooruit te helpen. Heeft jouw paardenbedrijf nood aan een vlotte tekst op de website? Wil je nieuwsbrieven versturen, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je hulp nodig met het ontwerpen van flyers of ander drukwerk? Zoek je een leuke paardenfotograaf?  Ik combineer graag mijn passie voor paarden met mijn kennis van marketing en fotografie.